Perehtyminen työssäoppipaikkaan

Työssäoppipaikkani Villa Marenki on yksi sokerileipuri suomisen kahviloista.
Se on kaunis ja omalaatuinen kahvila lähellä Hämeenlinnan keskustaa, eteläkadulla. Mukulakivikadun varrella sijaitseva vanha talo oli tyhjillään ja vuosi sitten, siitä päätettiin perustaa kahvila.

Marengissa myydään vastaleivottuja pullia, pitkoja, munkkeja, leipiä ja leivonnaisia. Erilaisia kakkupaloja, kokonaisia kakkuja sekä myös suolaista purtavaa. Lounasta marengissa ei ole vielä ollenkaan. Sunnuntaisin kahvilassa on monipuolinen brunssi. Kahvilassa on valikoima kylmiä juomia ja erilaisia erikoiskahveja. Tänään (ti 29.5) kahvilaan saapui tilattu pakastin joten valikoimaan saadaan pian myös jäätelöä sekä jääkahvia/lattea. Kahvi marengissa on vastajauhettua johan & nyströmmin Fikaa. Marengista voi tilata kakkuja sekä minunkin yllätyksekseni tapetteja, joista muutamia näkee kahviloiden seinillä. Sisääntullessa eteisessä on komea hylly joka on täynnä kauniita astioita joita voi halutessaan itselleen ostaa, sekä pussitettua Fika-kahvia ja teitä.


Yrityksen asiakaskunta on laaja, siellä vierailee paljon perheitä sekä myös vanhempia ihmisiä. Paljon löytyy vakioasiakkaitakin jotka vierailevat lähes päivittäin.

Sokerileipuri suomisen muut kahvilat ovat Jukolassa sijaitseva Cafe & bakery, itse leipomo joka sijaitsee Katinalassa sekä Riihimäellä sijaitseva juuri avattu Villa Wanilja.

Sisustus kahvilassa on vanhanaikainen ja erittäin kotoisa, jokaisessa huoneessa on erivärisiä sekä kuvioisia tapetteja ja huoneet on täytetty erilaisilla pöydillä ja tuoleilla.

Villa Marengin omistajana toimii Jenni Höijer, hän ei itse työskentele kahvilassa. Jenni viettää aikansa useimmiten leipomolla mutta vierailee silloin tällöin kahviloissaan.

Toimialana kahvila ja leipomo/konditoriatoiminta.

Marengin perustamisvuosi on 2017. Kahvila täytti vuoden verran lauantaina 26.5.

Liikeideana on tuottaa kahvilapalveluita.
Liikeideassa on tavoitteena erottua joukosta, esimerkiksi erilaisilla tuotteilla tai erityisen ystävällisellä palvelulla.

Henkilökunnan koulutus ja työkokemus:

Janni, työnantaja.
Valmistunut kaksoistutkinnolla yo parturi-kampaajaksi, toiminut tämän jälkeen myyjänä erilaisissa liikkeissä kuten kaupan kassalla sekä sisustusliikkeessä. Ollut jonkin aikaa myös yrittäjänä (kauneuden hoitoalan yritys).
Toimii nyt Marengin myymäläpäällikkönä.
Toinen työkaverini on käynyt myös matkailualan perustutkinnon.

Mitä työntekijän tulisi hallita koulutuksen jälkeen:

Yksi tärkeimmistä hallittavista asioista on tietenkin hyvä asiakaspalvelu, sokerileipuri suomisen kahviloissa panostetaan aina ystävälliseen palveluun alusta loppuun saakka.
Hyvä muisti (tilaukset huomioon ottaen) sekä kärsivällisyys hankalien tilanteiden vuoksi.
Tärkeää on myös hygieniasäädösten osaaminen/tietäminen.

Miten yritys on määritellyt toiminnan laadun ja miten sitä seurataan:

Yritykselle on tehty tarkat noudatettavat reseptit joiden laatua omistaja seuraa leipomolla. Myös palvelua ja sen laatua seurataan puhelimitse sekä paikalla käymällä.

Miten henkilökunnalle tiedotetaan yrityksen asioista:

Yleinen kommunikointitapa on sähköposti, mutta yritysten välillä käytetään myös whatsappia ja aukioloaikoina keskustellaan puhelimitse.

Miten uusien työntekijöiden perehdyttäminen toteutetaan:

Jokaisessa kahvilassa on omat perehdytyskansiot mutta Villa Marengissa työntekijät perehdytetään yleensä näyttäen ja suullisesti selittäen.

Miten yrityksessä huolehditaan henkilöstön työhyvinvoinnista:

Yleisiä ovat palaverit joissa tottakai keskustellaan kyseisistä asioista, sillä työntekijöillä on hyvä työhenki ja kaikki ovat ystäviä keskenään niin asioista jutellaan muutenkin. Työhyvinvointi on yksi tärkeimmistä asioista yrityksessä.

Yrityksen imago:

Laadukkaista raaka-aineista valmistetut tasalaatuiset tuotteet, kauniisti tarjoiltuna, upeat puitteet. Kahvilan kotoisuus ja omaperäisyys ja tietenkin laadukas asiakaspalvelu. Pyritään antamaan asiakkaille kahvin lisäksi myös elämys.
Kahvilalla on myös omat facebook ja instagram sivunsa. Facebookissa he julkaisevat hieman useammin informaatiota. Julkaisut facebookissa ovat mielikuvituksellisia ja kutsuvia, julkaisuihin liitetään myös kuvia jotka houkuttelevat enemmän ihmisiä vierailemaan kahvilassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työssäoppiviikko 3

Työssäoppiviikko 2

Topi Viikko 4